Szekszárdi Baka múzeum honlapja

A szekszárdi Baka múzeum 2009. április 17-én nyitotta meg kapuit a régi Vármegyeháza Várköz felőli oldalán, az egykori légó pincében. A kiállítás Borbandi György és Tálosi Zoltán magángyűjteménye, mely emléket állít az I. és II. vh. tolnai katonáknak

 

Közel 30 év gyűjtői munka és tapasztalat segítségével hoztuk létre Tolna megye székhelyén, Szekszárdon a Baka múzeumot. Gyűjteményünk mérete, darabszáma az elmúlt évtizedekben akkorára duzzadt, hogy az kezelhetetlenné és jószerével tárolhatatlanná vált. Az újonnan begyűjtött tárgyak bekerültek egy szekrénybe, vagy egy ládába és akár évekig nem is kerültek a látókörünkbe, sőt időnként meg is feledkeztünk arról, hogy mink is van már egyáltalán. Ettől kezdve öncélúvá és értelmetlenné vált az egész gyűjtés.

2004-től elkezdtünk időszakos kiállításokat szervezni a megye területén található múzeumokban az I. és II. világháború évfordulóira. A bonyhádi és paksi múzeumok segítségével megismertethettük az érdeklődőket az I. és II. világháborús hadifelszerelésekkel.

2009. április 17-én immár állandó helyen megnyitottuk kiállításunkat, a Baka múzeumot a Béla téren álló régi Vármegyeháza alagsorában található egykori Légó-pincében. A bejárat a Várköz felől közelíthető meg. A kiállított tárgyak két helyiségben és egy folyosón kerültek elhelyezésre. Az első kisebb terem ad otthont az I. világháború tárgyi eszközeinek, a nagyobbik terem pedig a II. világháború eszközeit mutatja be. A folyosón kerültek kiállításra a Tolna megyei légieseményekből származó repülőgép alkatrészek és roncsdarabok.

A múzeum tárlata segít emlékezni azoknak, akik átélték a XX. század ezen borzalmas időszakát, valamint azoknak is, akiknek rokonai, felmenői harcoltak, szolgáltak, megsebesültek, hősi halált haltak a háborúkban. Sok érdekességet mutat be azok számára, akik szeretik a történelmet és szeretnének a kiállított tárgyakon keresztül megismerkedni az I. és II. világháború eseményeivel.

Rendkívül fontos számunkra, hogy látogatóink maradandó élménnyel távozzanak tőlünk!

A megnyitó óta többezer látogató tekintette meg a gyűjteményünkből létrehozott kiállítást. Szeretnénk elérni további látogatók idecsábítását, ezért a belépés ingyenes. A bérleti díjra Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatától támogatást kapnunk. A segítségért rendkívül hálásak vagyunk!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 30
Heti: 37
Havi: 1 038
Össz.: 236 647

Látogatottság növelés
Oldal: Bemutatkozunk
Szekszárdi Baka múzeum honlapja - © 2008 - 2024 - bakamuzeum.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »